tisdag 11 augusti 2009

Enäggs vs tvåäggs

På bvc senast pratade vi återigen om ifall killarna är enäggs eller tvåäggs. Inget prov har tagits och egentligen spelar det inte oss någon roll, men det är den eviga frågan man får så det hade känt bra att kunna svara:)
Och eftersom Albin har lite "astmatendenser" kan det vara bra å veta om dom är enäggs.

Sköterskan på bvc sa att hon nu är över 99% säker på att de inte är enäggstvillingar, och det är väl precis vad vi trott hela tiden.
Dom är inte längre speciellt lika, dom ligger inte längre lika på kurvorna och det vore helt otroligt om vi fick enäggstvillingar.

Vi har tvillingar i släkten, vilket innebär tvåäggstvillingar eftersom att gener inte påverkar enäggstvillingar om man inte är enäggstvilling själv. Enäggstvillingar är ju ett "fel", skulle man kunna säga. Självklart inget fel på barnen utan det blir ett fel i "tillverkningen" så att säga. Ett ägg blir befruktat och delar på sig. Detta fenomen är vanligare ju äldre man blir eller som sagt om man själv är enäggstvillingar. Det är väldigt ovanligt att man så här ung får enäggstvillingar helt naturligt. Så dom oddsen + att jag faktiskt har tvåäggstvillingar i släkten talar ju absolut för att det är det dom är.

Såå nu har vi rett ut det en gång för alla!:)

Men för oss är dom Albin och Emil helt enkelt. Två små busiga figurer som trivs finfint med livet just nu:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar