måndag 2 november 2009

Vaccinera eller inte?

Detta stora ämnet är så otroligt uppblåst.

Svininfluensan är för oss, friska människor, i princip alltid helt ofarlig. Det är för riskgrupperna och då menar jag de som redan är sjuka eller har nedsattimmunförsvar på något vis som denna sjukdom kan vara rent livsfarlig, MEN hör och häpna, även den vanliga influensan kan ha dödlig utgång för dessa grupper.

Jag är inte gammal och sjuk, kroniskt lungsjuk, gravid, har astma, extremt fet, hjärtsjuk, har inte lever- eller njursvikt, ingen svårbehandlad diabetes och jag har inget barn med flerfunktionshinder.
Så jag finner det onödigt att utsätta min kropp för influensavaccinet som faktiskt i sin tur kan ge mig lika mycket lidande som sjukdomen själv.

Jag tycker man ska se till att vaccinera alla riskgrupperna i stället. Jag är vårdpersonal JA, men jag anser endå att min kropp inte ska behöva ta emot vaccinet för att skydda andra, då får "andra" ta vaccinet istället.

Ok, har jag vaccin blir inte jag sjuk i influensa, men jag kan fortfarande lyckas sprida det. Om någon med influensa tar på mig med kroppsvätska på händerna(från hosta, nysning osv) så får jag smittan på mig, är jag relativt snabbt på någon annan då så har jag överfört det trots att JAG är vaccinerad. Visst riskerna minskas men dom försvinner inte.

JAG känner som så, de som inte vill ha eller som tror att dom inte klarar av svininfluensan kan ta vaccinet men JAG tror att min kropp klarar av det, så JAG tar hellre influensan och får "naturliga" antikroppar. Även mina barn är tillräkligt friska för att klara av det.

Det är en fråga där många har delad uppfattning men det är så JAG tänker. Jag litar på min kropp och JAG kan inte vara ansvarig för att alla andra ska vara friska.

JAG skulle inte heller ta ett "vanligt" influensavaccin, JAG anser att det är onödigt.

7 kommentarer:

  1. Jag håller med dig angående vaccinering eller inte. Jag är också en utav alla människor som INTE kommer vaccinera sig.

    Jag är egentligen emot många av dessa vacciner som finns, för titta här, vilka är det som mest blir drabbade av denna influensa som härjar nu, jo det är alla dom som började ta dessa vacciner som 3 månaders bebisar och fortsätta med vaccinerna upp till skolåldern. (80-talister och framåt kanske 70-talister..) Jag tror nämligen att ju mer man vaccinerer dessto mer förstör du kroppen och ju sjukare blir du.

    Sen angående svininfluensa vaccinenet, hur pålitligt är detta vaccin egentligen? de har tagits fram ett vaccin bra fort, finns inte mycket forskningar på det, så med andra ord så blir ju alla som tar vaccinet testpersoner, vill man verkligen utsätta sig för det? Nej inte jag iaf..

    SvaraRadera
  2. Jag vaccinerar mig inte. Finns ingen anledning så länge man har ett fungerade immunsystem, då klarar man den utan problem. Lite snorig en vecka.

    SvaraRadera
  3. jag har börjat hosta och sen grymtar jag på nätterna är det försent att vaccinera sig då

    SvaraRadera
  4. Jättebra skrivet, Sanna! Kunde inte sagt det bättre själv :) Håller fullständigt med dig o jag tänker inte heller vaccinera mig - såvida jag inte skulle bli tvingad men DET kan ju ingen göra! Jag grymtar gärna o får knorr i tillvaron om så är ;) men givetvis hoppas jag slippa bli sjuk - oavsett vilken sjuka som florerar! Senast jag hade influensa var början på 1998.. Blev jättesjuk när jag vaccinerade mig åren innan det... Så jag säger ALDRIG MER!!!

    SvaraRadera
  5. Tycker det är bra att du tar ställning och står för det. Jag ska vaccinera mig och mina barn (inte de små). Jag anser att om Sverige beslutar att ge vaccin till alla så ska man ta det. Vi har läkare i släkten och jag arbetar inom sjukvården. En av alla läkare jag har pratat med säger nej till vaccinering. Han är emot all typ av vaccinering och även antibiotika. Han ger inte antibiotika till sina barn vid halsfluss och öroninflammation heller... Jag har annars mest pratat med infektionsläkare som säger "ta det, det finns inga andra alternativ". De barn som har fått svininfluensa har blivit så sjuka att de inte tycker att man ska välja bort vaccinering. Även en specialist inom öron, näsa och hals sade samma sak. Jag anser inte mig ha kompetensen att avgöra detta själv. Därför har jag rådfrågat specialisterna - läkarna.

    Vem vet vilket som är rätt?! Det vet man kanske aldrig...

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  6. Jag anser att med tanke på att barn åker ambulans från skolan efter de fått vaccinet så kan de lika gärna vara utan, och de barn jag faktiskt VET som har haft FÖRKYLNINGEN har bara varit lite snoriga och febriga. Big deal liksom, de ska klara 67890 förkylningar så varför inte börja i tid, haha! Sanna du fattar =)

    SvaraRadera